KOCAELİ / İZMİT - Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Şbt

Okulumuzda Eğitimci  Yazar Durmuş  KOÇ , 9 . ve 10 .sınıf  öğrencilerimize "Sosya Medya ve İletisim " Semineri verdi.

Öğrencilerimiz tarafından büyük beğeniyle dinlenen seminer,  sonunda yazarımız kitaplarından bazılarını öğrencilerimize hediye ettti.

Okulumuz Müdürümüz Yılmaz Yiğit'te yazarımızı okulumuza gelip böyle etkili bir  seminer düzenlediği çok teşekkürleri sundu.

Ock

2022- 2023 Eğitim öğretim yılının 1. dönemini başarılı bir şekilde tamamladık.

9.,10.,11. ve 12.Sınıf birincilerine  sınıf rehber öğretmenleri tarafından ödülleri verildi.

Aynı zamanda 12. sınıf deneme sınavlarında 1. ve 2. olan öğrencilerine Okul Müdür Yardımcısı Bekir Aksoy tarafından ödülleri verildi

ve Son olarak Okul Müdürümüz  tarafından  başarılı öğrencilerimizi tebrik etti.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında , ögretmen ve öğrenciler tarafından program hazırlandı.

İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemi hakkında çeşitli konuşmalar , şiirler , şarkılar , skeçler  ve çeşitli video gösterileri  izletildi.Ve

Okul Müdürü Yılmaz Yiğit tarafından öğretmenlerimize ve iliçi tayinlerle okulumuzdan giden öğretmenlerimize bu günün anısına

çeşitli hediyeler  verildi ve okulumuz aile birliği tarafından öğretmenlerimize ikramlar sunuldu.

Kas

Okulumuzda Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde nedeniyle ögretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan bir anma programı düzenlenmiştir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

Ülkemiz, jeolojik yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle, afetlerden en fazla etkilenen coğrafyalar arasında yer almaktadır.Bu hususta, gençlerimize afet bilinci kazandırmak üzere , Okulumuz Afad Kulübü'nün öğretmenleri  ve  10-A sınıfı öğrencileriyle  10/10/2022 tarihinde İzmit Deprem Müzesini ziyaret ettik. Buradaki görevliler tarafından 2 saatlik bir program sundular. Bu Programda  17 Ağustos 1999 Gölcük depremindeki kayıplar ,yapılan hatalar ,yaşanan acılar ,ibret alınması gereken durumlar hakkında uzmanlar tarafından bilgi verildi. Ardından 45 saniyelik bir deprem yapay olarak sistem tarafından simile edildi.Ardından  deprem de oluşan yıkık ev resimleri ve  yaşanan acı kayıplar tekrar hatırlatılarak deprem esnasında depremden sonra yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

04.10.2022 tarihinde bütün öğrencilerimize 33 dakikalık https://www.afad.gov.tr/ adresinden  "Afet  Farkındalık Eğitimi" videosu izlettirilmiştir. Verilen eğitimlerde gençlerimizin; afet bilinci kültürü, çevredeki riskler ve bu risklerin azaltılması konusunda bilgilendirilmesi; afete hazırlık, ilk 72 saat izlenecek davranışlar ve alınabilecek temel önlemler, doğru davranış şekilleri ve uygulamaları hakkında bilinç oluşturması amaçlandı. Ayrıca afet acil durum planlaması, temel arama-kurtarma bilgisi ve afetler sonrası temel ihtiyaçlar konusunda bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik çeşitli aktarımlar yapıldı.

13.10.2022 tarihinde tüm sınıflarımızda https://merkezisgb.meb.gov.tr/ adresindeki " Depremle Yaşamayı Öğreniyorum" adlı sunumu bütün öğrencilerimize izleterek deprem bilinci verilmeye çalışılmıştır.

May

Türk milli mücadelesinin başlatan Atatürk, 19 Mayıs 1919, Samsun'a ayak bastığı gün Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı olarak tarihe geçer. Atatürk bugünü Türk gençliğine armağan etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin bugün 102. yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Bu Vatanı bize kanlarını feda ederek bırakan Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.

Şbt

Okulumuz Değerler Eğitimi Kapsamında Araştırmacı Yazar Abdullah YILDIZ konuğumuz olmuş ve Öğrencilerimize Tarih Bilinci ile ilgili seminer vermiştir.

Diğer bir Konuğumuz 2019 Mezunu Öğrencimiz HAYRİ KARAKAYA Hava Astsubay Meslek yüksek okulunu kazanmıştır. 2020 Milli Savunma Üniversitesine başvuracak 12. Sınıf öğrencilerimiz ile biraraya gelerek başarı öyküsünü paylaşmış ve soruları cevaplamıştır.

Kendilerine  teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Özel ASAF Anadolu Lisesini geçerek yarınki yarı final maçına kalan Erkek Voleybol Takımımızı kutluyoruz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimizin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuzda Afat Personelleri  tarafından Deprem Eğitimi ve  Tatbikatı yapıldı.

Eyl

Öğrencilerimizden Ersin İLHAN Atletizm 110 m. Engelliler Koşusunda Balkan 2. olarak Gümüş Madalya Kazanmıştır.Okul Müdürümüz Yılmaz YİĞİT öğrencimizin başarısından dolayı kendisini ödüllendirmiştir.

May

Kocaeli Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalında Okuyan 70 Öğrenci Ökulumuz Rehberlik Servisinin Davetlisi olarak Okulumuz Öğrencilerine, Meslek Tanıtım Sunumu yaptılar.PDR Bölümünün  Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Yıldız  Hanım ve Öğrencileri Okulumuz Öğrencilerinin Yakın İlgisinden Memnun Olarak Okulumuzdan Ayrıldılar.

Nis

Okulumuz 10-C sınıfından Beyza Halil Ufka Yolculuk´ta kocaeli 2.olmuş, ve 2000 Tl ödül kazanmıştır.

Mrt