KOCAELİ / İZMİT - Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Mrt

İlim Yayma Cemiyetinin Medeniyet Yolunda Ayasofya Final Maçında Okulumuz ,İzmit İmam Hatip Lisesini yenerek okulumuza kupa kazandırmışlardır.

Mrt

Eğitimci, Yapımcı, Sunucu, Yazar ve  Radyocu  Sadık Gültekin Okulumuzda 11. sınıf öğrencileriyle  bir söyleşi gerçekleştirdi.Konuşma sonrasında öğrencilere çeşitli kitap hediyeleri verildi.

Ock

Mimar Sinan Anadolu Lisesi  olarak konsorsiyum üyesi olduğumuz, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  sahip olduğu

Bilgilendirme Toplantısı, 02 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşti.

Konsorsiyum üyesi kurumların irtibat kişilerinin katıldığı toplantıda hareketlilik öncesi,

sırası ve sonrasında uyulması gereken kurallar ve süreçlerde gerçekleştirilmesi beklenen iş ve işlemler hakkında bilgi verildi.

@ulusalajans

@kocaelimem

@kocaeliakretasyon

Ara

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  sahip olduğu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000163526 No’lu Okul Eğitimi Akreditasyonunun 2023 (3. Dönem) Konsorsiyum Üyeleri Hazırlık Toplantısı, 01 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşti.

Üyelerin yasal temsilcileri ve irtibat kişilerinin katıldığı toplantıda  2023 program kuralları hatırlatıldı ve alt faaliyetlerde uyulması gerkenlerden bahsedilerek hareketlilik planlarının yol haritası çıkarıldı.

Mimar Sinan Anadolu Lisesi olarak dahil olduğumuz Erasmus programı dahilinde kurumumuzda hareketliliklere dair hazırlıklar başlatıldı.

@ulusalajans

@kocaelimem

@kocaeliakretasyon

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Ekm

İstiklal Marşımız ile başlayan genel kurulu, yeni  Başkan ve Üyelerin oluşturultulması ve görev dağıtımının yapılması ve yeni yönetime yetki verilmesiyle sona erdi.

Okul Müdürümüz Yılmaz YİĞİT Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Haz

Okulun son günü 16 Haziran’da öğrencilere karneleri ve Teşekkür ,Takdir ve Onur belgelerin sınıf öğretmenlerince dağıtıldı.12.sınıflar  okul 1.2. ve 3.başarılı öğrencilerimize plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Haz

İki Perde olarak yazılan, "Sophokles'in günümüze ulaşan yedi oyunundan biri olan ve Miken Kralı Agamemnon'un  kızı Elektra'nın; annesiyle olan çatışmasının" anlatıldığı oyun  öğrenciler ve öğretmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Oyun Sonunda Okul Müdürleri  Yılmaz YİĞİT  Ve Mürteza ISOT tiyatro ekibine katılım belgelerini sundu. Okullar arasında kültürel ve sanatsal işbirliğinin gelenekselliştirileceğini söylediler. "Elektra" oyunu 07 Haziran Çarşamba günü saat 20:00 da Süleyman Demirel Kültür merkezinde halka açık sergilendi.

Tiyatro öncesi biraz araya sıkıştı ama Müzik dinletiside harika idi. Arzu Hocam ve emeği geçen öğrencilerimize  ayrı ayrı çok teşekkür ederiz.

Okulumuz öğretmenlerinden Anı Durna ve Msal Tiyatrosu öğrencilerimize de   teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Mimar Sinan  Anadolu Lisesinin düzenlediği “Gençlik ve Tiyatro Günü”Etkinliği Kocaeli Şehir tiyatroları genel Sanat yönetmeni Aydın SİGALI ‘nın katılımıyla gerçekleştirildi. Oyuncu kimliğinin yanında yönetmenliğinin de verdiği derin bilgi birikimini samimiyetle paylaşan değerli oyuncu , öğrencilerin sanatsal gelişimine katkıda bulundu. Okul müdürümüz Yılmaz YİĞİT ve Okul öğretmenlerinin de katılım sağladığı buluşmada Tiyatro Klübü öğrencilerinin birbirinden ilginç soruları kimi zaman gülümsetti kimi zaman ise merak uyandırdı. Dolu dolu geçen iki saatin ardından okulumuzun yılsonunda gerçekleştireceği Elektra oyununda bir araya gelmek üzere vedalaşıldı.

May

Okulumuzda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri olarak,  Okulumuz müzik grubu  öğrencileri ve müzik öğretmenimiz Arzu Tanrıverdi yönetiminde  mini bir konserini dinledik.

Ardından erkekler arası ve kızlar arası çuval yarışması ,yumurta taşıma yarışmaları ve son olarak öğrenciler ve öğretmenler arası voleybol maçı yapılarak bayram  sevinçle ve çoşkuyla kutlandı.

May

Yahya Kaptan Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğrencilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında öğretmenleri Ayşenur YURTSEVEN Burçe Işıl ULUSOY Zeliha ERTÜRK rehberliğinde hazırlamış olduğu resim sergisine Yahya Kaptan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Levent ALTUNTAŞ ve müzik grubu öğrencilerinin konseri ile renklendirdiği resim sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü galerisinde İl Kültür Müdürü Sayın Fatih TAŞDELEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Sadık AKAR, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayınİhsan ÖZKAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Sinan TAŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Fatih BİLİCİ, Sayın Hamza KONDAKÇI, okul müdürleri, idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.

Nis

Okulumuz Bilardo Takımı Öğrencilerinden Eren Gülay  Kocaeli 4. Oldu ve Diğer sporcularımız da mansiyon madalyası aldılar.

Mrt

Okulumuzda Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz günün  anlam ve önemini anlatan konuşma ,şiirler ve tiyatro gösterileriyle etkinlik  sundular.Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Bu Vatanı bize kanlarını feda ederek bırakan Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz günün  anlam ve önemini anlatan konuşma ve şiirlerle bir etkinlik  sundular.Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.